23948sdkhjf

Markant lavere indtjening hos Cembrit

Den danske producent af fibercement har i årets tre første kvartaler realiseret et overskud på 5 mio. kroner før skat. Det er en nedgang på 40 mio. sammenlignet med 2008.
Nedgangen i byggesektoren har sat et markant aftryk på aktiviteten hos cementproducenten Cembrit.

Aalborg-virksomheden kunne i årets første ni måneder således notere sig en tilbagegang i omsætningen på 16 % til 914 mio. kroner, mens EBIT-resultatet i samme periode faldt fra 45 til 5 mio. kroner.

Cembrit, der er ejet af FLSchmidt-koncernen, hæfter sig dog ved, at de seneste seks måneder viser overskud på driften, og det ser man som et udtryk for, at strategien under finanskrisen har virket efter hensigten:

- Cembrit har leveret positivt driftsresultat i både 2. og 3. kvartal, hvilket er udtryk for, at kapaciteten på virksomhedens produktionsanlæg er blevet tilpasset i forhold til den konstaterede nedgang i markedsaktiviteten. Der er stor forskel på efterspørgslen på de europæiske markeder og de enkelte produkttyper, og eksempelvis er efterspørgslen på en ny serie af farvede plane plader forøget, lyder det i en kommentar til regnskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094