23948sdkhjf

Nyt sundhedshus på vej i Aalborg

Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Himmerland Andelsboligforening er gået sammen om at opføre et nyt sundheds- og kvartershus i Aalborg Øst.
Aalborg Øst får nu et sundheds- og kvartershus, der blandt andet skal være med til at rekruttere og fastholde praktiserende læger i bydelen.

Det er Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Himmerland Andelsboligforening, der står bag projektet, og hvis alt går efter planen kan byggeriet gå i gang primo 2011 med ibrugtagning af 1. etape i løbet af efteråret 2011.

Målet med sundhedshuset er at tiltrække flere erhvervsdrivende samt øge fokus på beboernes sociale og sundhedsmæssige forhold:

- Region Nordjylland har store udfordringer i forhold til at rekruttere og fastholde praktiserende læger. Med sundheds- og kvartershuset bliver der etableret meget attraktive fysiske rammer. De kan være med til at tiltrække flere praktiserende læger, speciallæger og øvrige sygesikringsydere som tandlæger, fysioterapeuter og kiropraktorer, siger regionsrådsmedlem Medzait Ljatifi, der er formand for styregruppen bag projektet.

Region Nordjylland overvejer at placere en række øvrige aktiviteter i huset. Fx en jordemoderfunktion og administrative funktioner, der arbejder med sundhed og sundhedsfremme.

Desuden vil Aalborg Universitet gerne placere undervisning på stedet. Det skal være for de studerende på ingeniøruddannelsen i industriel medicin samt en eventuelt kommende lægeuddannelse.

Aalborg Kommune vil også flytte ind i huset. Der kan for eksempel blive med sundhedspleje og tilbud om sundhedsrehabilitering. Desuden overvejer kommunen at lave et tilbud om genoptræning.

Det er nu op til Nordjyllands Regionsråd, Aalborg Byråd samt repræsentantskabet i Himmerland Andelsboligforening at træffe den endelige afgørelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078