23948sdkhjf

780.000 m² jord til nyt sygehus

Region Syddanmark er i gang med at købe 780.000 m² jord svarende til 80 fodboldbaner tæt på Syddansk Universitet uden for Odense.
Jorden skal bruges til at bygge det nye universitetshospital i Odense. Sagen blev behandlet i regionens forretningsudvalg i onsdags. Sælgeren af jorden er det statslige ejendomsselskab Freja.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) er rigtig glad for, at regionen nu kan se frem til at komme videre i byggeprocessen, og samtidig betoner han vigtigheden af den fysiske nærhed til Syddansk Universitet:

- Det er lige nøjagtig den grund, vi gerne vil have. Med den grund kan vi skabe den nærhed til Syddansk Universitet og den kommende forskerpark, som er så vigtig for at skabe synergi mellem vores sundhedspersonale og forskerne, siger Carl Holst.

Købsaftalen med Freja Ejendomme A/S er dog ikke endelig godkendt endnu. Det bliver den først, når regionsrådet har behandlet sagen på det næste regionsrådsmøde den 23. november 2009.

Handlen er desuden betinget af, at staten giver endeligt tilsagn til opførelsen af det nye universitetshospital, og at der vedtages en lokalplan for området, som kan muliggøre opførelsen af hospitalet.

Udover de 780.000 m² agter Region Syddanmark at købe yderligere 40.000 m² fra Universitets- og Bygningsstyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094