23948sdkhjf

Store rekreative planer for Grenå Havn

Attraktive bynære havnemiljøer med offentlige promenader, rekreative rum og en marinepark er på tegnebrættet som led en omfattende perspektivplan for havnen i Grenå.
I løbet af de kommende årtier vil sydhavnen i Grenå gennemgå en forvandling fra de nuværende asfalterede og forblæste arealer til et nyt og spændende område med attraktive bynære havnemiljøer.

Det fremgår af en perspektivplan, som ifølge Århus Stiftstidende nu er på vej til godkendelse i kommunalbestyrelsen og i offentlig høring.

I oplægget er Sydhavnen opdelt i fem delområder - fiskerihavnen, Havets Hus, færgehavnen, østmolen og industrihavnen. De fem områder kan udvikles som selvstændige projekter i tæt dialog med interessenter og aktører indenfor de respektive områder. De respektive områder kan realiseres uafhængigt af hinanden alt efter projektets udvikling og investorernes interesse.

Fiskerihavnen skal efter planen udvikles til et bynært havnemiljø med blandt andet erhvervs- og fritidsfiskeri, restaurationer, serviceerhverv og turisme.

Havets Hus og området omkring Kattegatcentret skal udvikles som et sammenhængende miljø med blandt andet forskningsfaciliteter, offentlige rum og rekreative udbud.

I Færgehavnen er der planer om at opføre et større parkeringsanlæg i flere etager.

Østmolen omdannes via etablering af mindre, bebyggelige halvøer og et kunstigt rev til Marinepark . Her vil man tiltrække marineliv, dykkere, lystfiskere og samtidig skabe et beskyttet miljø for vandrelaterede fritidsaktiviteter.

Det hele bindes sammen af en cirka fem kilometer lang offentlig promenade, og der er endvidere planer om at føre en kommende letbane til området.

Kilde: Århus Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093