23948sdkhjf

Olafur Eliasson tegner bro til København

I 2012 skal en ny 32 meter lang cykel- og gangbro stå klar til at forbinde Christiansbro med Applebys Plads. Broen er tegnet af den anerkendte kunstner, Olafur Eliasson.
Kunstneren Olafur Eliasson har tegnet en ny bro, "Cirkelbroen", som fra 2012 kommer til at forbinde Christiansbro med Applebys Plads.

Med udgangspunkt i Christianshavns historie og kulturen omkring kanalerne har Eliasson brugt sejlskibet som visuelt afsæt for broen. Cirkelbroen består af fem forskudte cirkelformede platforme i forskellige størrelser med hver deres 'mast':

- Det er mit håb, at folk vil opholde sig på broen, bruge broen som en offentlig plads. Som kontrast til den lange, lige kaj vil den bugtende bro nedsætte farten, vende blikretningerne. Snarere end at tilbyde den hurtigst tænkelige passage over kanalen, skaber broen små ændringer i måden, vi betragter byen og åbner for en genforhandling af det offentlige rum, siger Olafur Eliasson.

Broen bliver cirka 32 meter lang og kommer til at koste omkring 34 mio. kroner at opføre. Nordea-fonden er bygherre og bygger broen som en gave til Københavns Kommune.


Illustration: Nordea Fonden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094