23948sdkhjf

Aktieudvidelse skal sikre Sjælsø en halv milliard

Koncernen offentliggjorde tirsdag et børsprospekt med udbud af nye aktier med et bruttoprovenu på 505,1 mio. kroner.
Sjælsø Gruppen har gennem de seneste 18 måneder lidt betydelige tab som følge af udviklingen på ejendomsmarkedet og visse samarbejdspartneres manglende evne til at overholde betalinger.

Koncernen står nu med et akut likviditetsbehov, og derfor har bestyrelsen netop besluttet at udbyde 50.513.092 stk. nye aktier á 10 kroner. Sjælsø forventer herefter at have tilstrækkeligt med midler til at finansiere driften i resten af 2009 og i 2010:

- Sjælsø forventer på den baggrund at fortsætte igangværende projekter samt nye pipelineprojekter med henblik på at realisere de værdier, der ligger heri. Provenuet fra udbuddet forventes primært anvendt til tilbagebetaling af mellemfinansiering ydet af FIH Erhvervsbank A/S, Amagerbanken A/S og HSH Nordbank AG, finansiering af de løbende kapacitetsomkostninger i Sjælsø samt, om nødvendigt, til delvis medfinansiering på op til 20 % i udvalgte projekter, oplyser Sjælsø Gruppen i en fondsbørsmeddelelse.

I forbindelse med udbuddet har FIH Erhvervsbank, Amagerbanken og Viscardi stillet garanti for tegning af op til 37.513.092 af de nye aktier. Endvidere har SG Nord Holding afgivet bindende forhåndstilsagn om tegning af minimum 13.000.000 aktier.

De nye aktier udbydes med fortegningsret for Sjælsøs eksisterende aktionærer i forholdet 1:2.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094