23948sdkhjf

Underskud hos Årstiderne Arkitekter

Efter et plus på 6 mio. kroner i 2007/08 måtte tegnestuen i 2008/09 tage til takke med et underskud på 3,3 mio. kroner før skat.
Trods en vækst i nettoomsætningen fra 96 til 110 mio. kroner måtte Årstiderne Arkitekter se 2007/08-overskuddet på 6,1 mio. kroner før skat forvandlet til et underskud på knap 3,3 mio. kroner i 2008/09.

I sin netop offentliggjorte årsrapport oplyser det danske arkitektfirma, at året har været stærkt påvirket af finanskrisen og opbremsningen i byggesektoren. Udviklingen har blandt andet medført en reduktion af medarbejderstaben fra 120 til 100, men det har altså ikke været tilstrækkeligt til at afværge et underskud:

- Opbremsningen i ordretilgang og aktivitetsniveau samt stop af en række meget store projekter indtraf omgående og uden varsel. Om end reduktionen i medarbejderantallet og andre omkostninger hurtigt blev iværksat, blev besparelserne, som følge af opsigelsesvarsler, først realiseret med en tidsmæssig forskydning. Dette har præget regnskabet 2008/09 negativt og vil også gøre det i første halvår af regnskabsåret 2009/10, oplyser Årstiderne Arkitekter.

Samtidig er der hensat et historisk særdeles højt beløb til debitorer. Det sker som en direkte konsekvens af flere kunders konkurs og manglende betalingsevne.

Årstiderne Arkitekter har aktiviteter i Danmark, Sverige samt Norge, og de danske afdelinger har i det forgangne år kørt med sorte tal. Til gengæld har de udenlandske selskaber realiseret et ”betydeligt underskud”, og det har medført kraftige tilpasninger. Ledelsen finder det derfor nu sandsynligt, at aktiviteterne i Norge og Sverige vil skabe positive resultater i de kommende år, og det giver samlet set forventninger om ”et mindre overskud” i 2009/10.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109