23948sdkhjf

Globaliseringsforlig sætter fart på AAU-byggeri

Forliget om globaliseringsmidlerne vækker glæde hos Aalborg Universitet, hvor udsigten til nye millioner betyder, at en række byggeprojekter kan rykkes frem.
- Jo hurtigere, vi kan få spaden i jorden, jo bedre. Det er helt oplagt og godt set af ministeriet at fremskynde nye byggerier nu, hvor byggebranchen ikke har så meget at lave.

Sådan lyder meldingen fra Finn Kjærsdam, rektor for Aalborg Universitet, ovenpå det forlig om globaliseringsmidlerne, som regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale indgik i sidste uge.

På universitetet har man nemlig flere byggeprojekter i støbeskeen, blandt andet til sundhedsuddannelserne, og med de nye bevillinger regner Finn Kjærsdam med at kunne gå i gang i løbet af foråret:

- Vi får de penge til nye laboratorier og nye bygninger, som vi havde regnet med, nemlig 529 millioner kroner. Men forliget gav ekstra 300 millioner kroner til basismidler i stedet for 100 millioner, og det betyder 30 i stedet for 10 millioner til Aalborg, siger han til Nordjyske Medier.

Kilde: Nordjyske Medier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125