23948sdkhjf

Skanska: Tredje kvartal på niveau med 2008

Entreprenørkoncernen kom ud af tredje kvartal med et overskud på 1,135 mia. SEK, og såvel omsætning som indtjening ligger ganske pænt i forhold til tredje kvartal sidste år.
Selvom markedsforholdene i den internationale byggesektor fortsat må betegnes som stærkt udfordrende, lykkedes det for entreprenørgiganten Skanska at opretholde niveauet i både omsætning og indtjening i tredje kvartal.

Koncernen realiserede i perioden et overskud på 1,135 mia. SEK mod 1,205 mia. sidste år, mens omsætningen er faldet med godt 500 mio. til 35,5 mia. SEK:

- På trods af de svage økonomiske vilkår er det lykkedes os at fortsætte salget af kommercielt byggeri. Tredje kvartal viser en stærk indtjening i bygge-divisionen, og marginen er forbedret. Driftsmarginalen i Byggeri var i årets første ni måneder 33 % bedre end den tilsvarende periode sidste år, og ordreindgangen er vokset med 8 % i lokal valuta, siger administrerende direktør Johan Karlström.

Den totale omsætning for perioden januar-september ligger på 102,150 mia. SEK, hvilket er knap 2,5 mia. lavere end sidste år. Overskuddet er i samme periode faldet med 420 mio. til 2,747 mia. SEK.

Skanska har i årets løb haft stigende succes med salg af boliger, og det betyder, at koncernen nu øger ambitionsniveauet i forhold til opstart af nye boligprojekter. Den økonomiske krise betyder dog, at Skanska også kalkulerer med negativ vækst i 2010:

- Vi forventer yderligere omsætningsnedgang i Byggeri i løbet af 2010; primært i de nordiske lande og i Tjekkiet. I situationer med lav markedsaktivitet vil der altid være hårdere konkurrence, hvilket øger presset på indtjeningen, slutter Johan Karlström.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109