23948sdkhjf

Cembrit i cyberspace-offensiv

Byggevareleverandøren har i samarbejde med førende arkitektfirmaer udviklet et nyt web-showroom, der giver arkitekter fri adgang til intelligente facade- og tagplader.
Cembrit tog torsdag et stort skridt i retning af en total digitalisering af virksomhedens produkter til facade- og tagbeklædning.

Et nyt arkitektbaseret showroom på Cembrits hjemmeside vil fremover tilbyde fri download af digitale produkter udviklet til det populære 3D tegne- og projekteringsprogram, Autodesk Revit.

Programmet er i dag godt på vej til at blive de facto-program til 3D-bygningsdesign og udvikling af BIM-modeller, og det er den udvikling, Cembrit med den nye digitale produktportefølje nu tager konsekvensen af.

Ifølge salgsdirektør i Cembrit, Jens Christian Henneberg, er netop evnen til også at udfylde rollen som leverandør af digitale byggematerialer målrettet arkitekterne i dag blevet en afgørende konkurrenceparameter:

- I dag foregår en meget stor del af projekterings- og skitseringsarbejdet digitalt, og det betyder, at mange beslutninger om materialevalg træffes i forbindelse med opbygningen af virtuelle bygningsmodeller. Derfor har vi i tæt samarbejde med arkitekterne udviklet en række digitale objekter af vores produkter, der udover at være fotorealistiske også indeholder informationer om brandegenskaber, montering, holdbarhed, vedligehold osv. På den måde er det nu blevet langt mere effektivt og brugervenligt at anvende vores facade- og tagplader på den virtuelle byggeplads, fordi produkterne er forberedt til at indgå i en intelligent 3D-model, forklarer han.

Det nye web-showroom er skabt i et tæt samarbejde mellem Cembrit og førende danske arkitektfirmaer samt it-virksomheden GoGet-It, der er specialiseret i at udvikle og vedligeholde digitale bygningsmaterialer målrettet programmer i byggebranchen.

GoGet-It arbejder i dag med at digitalisere byggematerialer for en lang række førende producenter i byggebranchen, men Cembrit kan som den første virksomhed i dag præsentere et færdigt showroom:

- Det er et stort ønske fra de projekterendes side, at producenterne i byggebranchen gør deres produkter tilgængelige digitalt, fordi det sparer arkitekterne for meget af den tid, de i dag bruger på selv at tegne byggematerialer op. Derfor betyder de digitale produkter i sidste ende en langt hurtigere og mere præcis projekteringsproces, og i den kommende tid vil vi se mange virksomheder følge Cembrits eksempel, vurderer administrerende direktør i GoGet-It, Michael Lundager.

Cembrits nye showroom findes på www.cembrit.dk , og selvom byggematerialerne her er baseret på Autodesk Revit, kan de ifølge GoGet-It nemt konverteres til programmer som AutoCAD og Autodesk Architectural Desktop, der i vid udstrækning anvendes i byggebranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094