23948sdkhjf

Sjællands første Green Building indvies fredag

NCC og Vallensbæk Kommune indvier fredag officielt Vallensbæk Company House, som ligger 25 % under den nationale energiramme.
Vallensbæk Kommune valgte tilbage i 2008 at blive klimakommune, hvilket blandt andet indebærer et løfte om at reducere CO2-udledningen med mindst 2 % om året.

Strategien har sat sit aftryk på udviklingen af nye byggeprojekter i Vallensbæk, og fredag indvier kommunen officielt kontorhuset Vallensbæk Company House. Det er opført efter Green Building-konceptet, hvilket medfører et beregnet energiforbrug, der ligger mindst 25 % under kravene i den nationale energiramme.

Det bliver borgmester Kurt Hockerup, der skal forestå indvielsen, og han er glad for, at erhvervslivet støtter op om den grønne tankegang i kommunen ved at flytte ind i energibesparende kontorhuse:

- Energibesparelser i bygninger fører til vedvarende besparelser i CO2-udledningen, og som borgmester i en klimakommune glæder det mig, hvis denne tankegang afspejler sig så mange steder som overhovedet muligt i kommunen, siger han.

Husets første lejer, Estée Lauder, flyttede ind den 1. oktober. Også her lægger man stor vægt på den miljømæssige ansvarlighed, og det har haft afgørende indflydelse på valget af kontor:

- Det er for tidligt at se, hvor meget vi sparer på energiforbruget, men vi kan i hvert fald sige, at Vallensbæk Company House som Green Building er helt i tråd med Estée Lauder Companies Social Responsibility policy. Vi stræber efter at optimere vores brug af naturlige ressourcer og reducere vores CO2-udledning. Som firma tager vi vores ansvar over for vores forbrugere, medarbejdere og vores planet alvorligt, fastslår økonomidirektør, Mette Søvndahl.

Bag Vallensbæk Company House står NCC, der indtil videre har opført 13 Green Building-projekter i Norden.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125