23948sdkhjf

NCC-resultat på niveau med sidste år

Byggekoncernen kom ud af tredje kvartal med et resultat efter finansielle poster på 676 mio. SEK mod 702 mio. i 2008. Ordreindgangen er i samme periode faldet med 9 %.
Nedturen i den nordiske byggesektor aftog i styrke i tredje kvartal, og hos NCC kan dette aflæses på bundlinjen af det netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Resultatet efter finansielle poster lyder således på 676 mio. SEK, og det er stort set på niveau med tredje kvartal 2008, hvor koncernen realiserede et plus på 702 mio. SEK.:

- Trods en lavere omsætning i tredje kvartal var driftsresultatet, som er opgjort til 792 mio. SEK, på niveau med sidste år. NCC Roads samt Construction-enhederne i Sverige og Norge realiserede en forbedret driftsmarginal, siger koncernchef Olle Ehrlén.

På trods af fremgangen i tredje kvartal peger pilen dog fortsat i retning af et markant fald i indtjeningen i 2009. Årets første tre kvartaler har resulteret i et overskud efter finansielle poster på 1,052 mia. SEK, og det er hele 702 mio. SEK lavere end i samme periode sidste år. Omsætningen er faldet fra 40,98 til 37,27 mia. SEK.

NCC Danmark: Acceptabel bundlinje
Hos NCC Construction Danmark lyder omsætningen i perioden januar-september på 1,698 mia. kroner, hvilket er 564 mio. kroner lavere end i 2008. Driftsresultatet er samtidig svundet ind fra 69 til 34 mio. kroner:

- Kvartalsregnskabet er påvirket af et lavere aktivitetsniveau i markedet samt tilpasninger af organisationen til dette niveau. Vi har for perioden opnået en acceptabel bundlinje, de turbulente tider taget i betragtning, lyder vurderingen fra administrerende direktør Torben Biilmann.

Han oplyser, at medarbejderstaben på funktionærsiden i Danmark er reduceret fra 721 ansatte ved årsskiftet til i dag 538.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125