23948sdkhjf

Fem stærke hold prækvalificeret til stort Århus-projekt

Ud af 11 ansøgere har Århus Kommune nu sat navn på de fem teams, der er prækvalificeret i konkurrencen om at opføre Navitas Park på De Bynære Havnearealer i Århus.
Det var fire meget tilfredse bygherrer, der fredag kunne sætte navn på de fem hold, der skal dyste om totalentreprisen i forbindelse med det kommende Navitas Park i Århus.

Byggeriet skal stå klar i 2014 og kommer til at rumme faciliteter til uddannelse, forskning, udvikling og iværksætteri samt et offentligt parkeringsanlæg.

De fem hold af arkitekter, ingeniører og entreprenører er (nævnt i vilkårlig rækkefølge):

Hold 1
E. Pihl & Søn A/S – Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S – Christensen & Co Arkitekter a/s- Marianne Levinsen Landskab ApS – Alectia

Hold 2
MT Højgaard a/s – Henning Larsen Architects A/S – Schønherr Landskab KS Landskabsarkitekter – Grontmij Carl Bro A/S

Hold 3
Hoffmann A/S – Arkitema K/S – Niras A/S

Hold 4
A. Enggaard A/S - Per Aarsleff A/S – Schmidt hammer lassen architects – Lund+Slaato Arkitekter AS – Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue – Rambøll Danmark A/S

Hold 5
NCC Construction Danmark A/S – Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S – Metopos ApS – Cowi A/S

Satsning på innovation og energi
Det store byggeri skal huse Ingeniørhøjskolen i Århus, Århus Maskinmesterskole samt en afdeling af Incuba Science Park.

Visionen er - med inspiration fra IT-byen på Katrinebjerg i Århus – at blive et videnscentrum og innovativt miljø, primært inden for energi, miljø og byggeri. Etableringen af Navitas Park hænger desuden sammen med den regionale satsning på netop energi og miljø.

Centralt byggeri for ny bydel
Med etablering af Navitas Park og den samtidige etablering af Multimediehuset ved Å-udløbet realiseres de to centrale byggerier i det centrale havnebyrum i den nye bydel på havnen.

Flere end 2.300 studerende og medarbejdere vil få deres daglige gang i Navitas Park, som dermed vil bidrage til at skabe et levende og aktivt element på De Bynære Havnearealer.

De fem prækvalificerede hold får nu tilsendt udbudsmateriale og har herefter frem til den 1. marts 2010 til at udarbejde et tilbud og løsningsforslag for byggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094