23948sdkhjf

Danskdesignede Darwin Centre vinder eftertragtet engelsk pris

Ingeniørfirmaet Arup er blevet tildelt en Structural Award for sit arbejde på Darwin Centre i London, som er udviklet i samarbejde med C.F. Møller.
I september indviede National History Museum i London en ny tilbygning på 16.000 m² til insekter og planter.

Bygningen er døbt Darwin Centre, og bag det 78 mio. £ dyre byggeri står arkitektfirmaet C.F. Møller og ingeniørerne fra Arup.

Darwin Centre er først og fremmest berømmet for sin kokonformede skal, og nu har Arup modtaget en Structural Award for sin miljø-performance og for at realisere den arkitektoniske formgivning:

- Den slående smukke kokon af armeret beton er en symbolsk beskyttende gestus omkring Natural History Museums uvurderlige samling af insekter og planter. Darwin Centeret, og især kokonen er et glimrende eksempel på en effektiv udførelse af en innovativ, funktionel, geometrisk kompleks og tiltalende konstruktion, lyder det i juryens bedømmelse.

Kokonens 2.800 m² store dobbeltkrumme skal er en sammenhængende struktur af sprøjtebeton. Den hjælper med at maksimere arkivernes indre areal ved at undgå søjler, og med sin termiske masse sikrer den et stabilt klima til samlingerne i dens indre.

De engelske Structural Awards er blevet uddelt siden 1968 af The Institution of Structural Engineers og betragtes som verdens førende priser for ingeniørkunst i bærende konstruktioner.


Læs mere om Darwin Centre:
C.F. Møllers Darwin Centre åbnet i London
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11