23948sdkhjf

Nyt liv på vej til tomme bygninger

830.000 m² står tomme på de danske herregårde, men det skal der laves om på. Realdania er klar med en ny analyse, der skal skabe nyt liv uden at gøre køb på bygningsarven.
Hvordan sikrer man, at der skabes innovation på herregårdene, uden at arvesølvet - den værdifulde bygningsarv og de sårbare kulturmiljøer - ryger overbord?

Dette og mange andre spørgsmål er i fokus, når Realdania i denne uge lancerer en stor undersøgelse af herregårdenes forhold, muligheder og barrierer.

Her behandles blandt andet herregårdenes rolle i det moderne samfund, driften i dag, herregårdenes markeder samt håndteringen af den værdifulde bygningsarv:

- Herregårdene står overfor store udfordringer med funktionstømning af de gamle driftsbygninger og en ofte presset økonomi. Men de besidder også unikke bygninger og landskaber, de har mulighed for at spille en rolle i udviklingen af landdistrikterne, og de nyder godt af en generel velvilje i befolkningen, som også gerne vil betale for oplevelser på herregårdene. Dermed har herregårdene et godt udgangspunkt for at skabe nye indtægtskilder, fastslår Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Analysen, der præsenteres tirsdag ved konferencen "Arvesølv og Innovation" på Holckenhavn Slot, er et led i kampagnen ”Fremtidens Herregård”. Den blev indledt i 2008 og har et samlet budget på 100 mio. kroner. Målet er at udvikle bud på, hvordan de danske herregårde - i vores tid - kan genindtage en position som dynamoer for udviklingen på landet.

Kampagnen omfatter to idékonkurrencer, hvor alle landets herregårde har mulighed for at deltage. Den første idékonkurrence er afholdt, og her blev i alt 20 konceptudviklings- og realiseringsprojekter udvalgt med henblik på etablering af et samarbejde mellem ejerne og Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157