23948sdkhjf

Nystiftet pris vil belønne træ i byggeriet

Københavns Tømrerlaug har stiftet "Tømrerprisen", som skal belønne trækonstruktioner, der indgår som en markant bygningsdel i et byggeri.
Den 28. oktober bliver det afsløret, hvem der får Tømrerprisen på 150.000 kroner fra Københavns Tømrerlaug.

Det snart 500 år gamle laug kan i år for første gang uddele prisen takket være en donation fra Kirsten og Freddy Johansens Fond:

- Vi er utroligt glade for, at Kirsten og Freddy Johansen gør det muligt for Københavns Tømrerlaug at etablere denne fornemme pris. Og jeg er sikker på, at vi med den første uddeling den 28. oktober vil få bred tilslutning til, at priskomiteen har truffet et valg, der på alle måder lever op til kravene i fundatsen, siger Flemming Kjærgaard, oldermand for Københavns Tømrerlaug.

Formålet med prisen er at belønne personer, firmaer, organisationer eller bygherrer, som har udført eller har deltaget i et byggeri, hvor trækonstruktioner indgår som en markant bygningsdel, eller hvor tømrerfaget på anden vis har spillet en afgørende rolle.

Tømrerprisen kan også gives ved nytænkning og dristig arkitektur, hvor træ er hovedbygningsdelen. Det er et krav, at både håndværk og materialer er af høj kvalitet.

Priskomiteens medlemmer er:
Jan Søndergaard, arkitekt og partner i KHR arkitekter
Carsten Steno, seniorjournalist ved Berlingske Tidende
Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri
Søren Larsen, viceoldermand i Københavns Tømrerlaug
Flemming Kjærgaard, oldermand i Københavns Tømrerlaug

Om Kirsten og Freddy Johansens Fond
Fonden er stiftet i 2004 og har allerede tre gange uddelt Den Lægevidenskabelige Forskerpris på 1,5 mio. kroner. Desuden står Kirsten og Freddy Johansen bag Farveprisen på 150.000 kroner og nu også Tømrerprisen på et tilsvarende beløb.

Udover de faste priser har Kirsten og Freddy Johansen støttet en række enkeltstående initiativer. Det gælder bl.a. de malede gobeliner ”Håndværkets Saga – en fantasi i fem akter”, som Bjørn Nørgaard har skabt i Moltkes Palæ, samt det tidligere kloster San Cataldo i Italien. Klostret har i mere end 80 år givet husly til forskere og kunstnere med behov for at koncentrere sig om et konkret projekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094