23948sdkhjf

Metro-projekt skal i ny borgerhøring

Naturklagenævnet har nu stadfæstet sin beslutning om, at der skal udarbejdes nye lokalplaner for to af Københavns 14 kommende metrostationer.
På baggrund af klager fra utilfredse borgergrupper besluttede Naturklagenævnet for nylig, at der skal lægges nye lokalplaner for de fremtidige metrostationer ved Marmorkirken og Gammel Strand i København.

Københavns Kommune valgte i første omgang at anke dommen, men Naturklagenævnet har nu stadfæstet sin afgørelse. Det oplyser politiken.

Afgørelsen betyder, at Københavns Kommune skal gå mere konkret til værks med hensyn til at inddrage borgerne i de nye metrostationers udformning, og kommunen overvejer nu at udforme nye planer for samtlige af projektets 14 stationer:

- Det kan godt være, at vi på baggrund af afgørelsen beslutter, at der skal laves lokalplaner på alle 14 metrostationer, det skal vi finde ud af. Nu vil vores jurister nærlæse afgørelsen og på baggrund af det træffe en beslutning om, hvad der skal ske og sende en anbefaling til teknik- og miljøudvalget, siger Torben Gleesborg, centerleder for teknik- og miløforvaltningen.

Trods stadfæstelsen er Københavns Kommune fortsat utilfreds med afgørelsen, og kommunen overvejer at rejse sag mod nævnet:

- Vi mener, at Naturklagenævnet undlader at forholde sig til planlovlovgivning kontra vejlovgivningen, der siger, at ændring af byrum og vejforhold ikke er lokalplanspligtig. Derfor vil vi også vurdere, om afgørelsen er så svær at leve med fremadrettet i forhold til andre sager og i forhold til præcedens, at den skal domstolprøves, siger Torben Gleesborg.

Han understreger dog, at man agter at følge dommen, som i øvrigt ikke ventes at få betydning for projektets tidsplan. Det skyldes, at kommunen allerede inden dommen havde arrangeret borgermøder i 2010, og disse kommer nu i stedet til at fungere som lokalplanhøringer.

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094