23948sdkhjf

Friis & Moltke bag bæredygtig skole i Tjørring

I samarbejde med Møller & Grønborg, Davidsen Partnere og Tækker har Friis & Moltke vundet konkurrencen om en ny skole og daginstitution i Tjørring ved Herning.
Efter sommerferien 2012 kan en stor del af Tjørrings børn tage en helt ny skole og daginstitution i brug.

Sammen med Davidsen Partnere, Tækker rådgivende Ingeniører og Møller & Grønborg har Arkitektfirmaet Friis og Moltke udarbejdet vinderforslaget til det nye byggeri, der får et samlet bruttoareal på 9.386 m².

Skole og institution vil få plads til cirka 500 børn fra 0 til 12 års alderen og opføres som et hus i lavenergiklasse 1.

Opgaven har været at designe en skole med et læringsmiljø, som tilgodeser de mange måder, man kan lære og undervise på. Den nye Tjørring skole og daginstitution bliver således et nyt centrum for leg og læring - ikke blot hvad angår bygningens indretning, men i høj grad også udenomsarealerne. Målet er at skabe varierede, inspirerende og kvalitetsfulde uderum, der kan inddrages i læringen samt benyttes rekreativt af lokalsamfundet.

Skolens opbygning kan sammenlignes med en stjerne, hvis ’stråler’ udgør skolens enheder, og hvis centrum samler og forbinder enhederne i alle niveauer. I centrum af skolen oplever man det største og mest højloftede rum og fællesskab og i de enkelte fløje, etableres mere overskuelige enheder og intime fællesskaber, der er tilpasset aldersgruppe og aktiviteter.

Det overordnede landskabsgreb henter inspiration fra de omkringliggende landskabstypologier, naturområder og funktioner, og anvender deres diversitet til at programmere skolens omgivende landskab. De tematiserede landskaber giver mulighed for varierede oplevelser, ophold og aktiviteter, og indbyder skolens børn og naboer til at bevæge sig rundt om bygningen - og møde hinanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08