23948sdkhjf

MT Højgaard satser på landbruget

Den danske entreprenørkoncern kan snart opføre den første stald efter et nyudviklet koncept med centralt styresystem.
I januar 2008 etablerede MT Højgaard en landbrugsdivision med agronom Erling Friis Pedersen i spidsen.

Siden har koncernen arbejdet på at overføre sine kompetencer fra industribyggeri til landbruget, og efter knap to års arbejde kan divisionen nu præsentere konceptet SmartFarm. Målet er at vinde indpas på markedet for store staldbyggerier til landbruget:

- Vi har analyseret landmændenes situation og kommer nu med vores bud på et moderne staldbyggeri, hvor der er taget hensyn til landmandens, dyrenes og de ansattes behov. Vi har tænkt effektivitet, økonomi og bløde værdier ind i vores koncept, siger Erling Friis Pedersen.

Han oplyser, at MT Højgaard netop nu ligger i forhandlinger om at opføre den første stald efter SmartFarm-konceptet, som i øvrigt er indstillet til Agromek-Prisen ved den store landbrugsudstilling, Agromek, der i november afholdes i Messecenter Herning.

SmartFarm består af to patenterede teknologier. Det ene er et stykke software, der kan integrere alle de styresystemer, der er nødvendige i den daglige drift af svinestalde.

Det andet er et luftskiftesystem med tilhørende luftrens til kostalde. Her har man, via et nyt konstruktions- og ventilationsprincip placeret under staldgulvet, formået at gøre det nemmere at ventilere og rense luften.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143