23948sdkhjf

EJ Badekabiner: Negativt årsregnskab med lyspunkter

I forhold til 2007/08 er underskuddet reduceret fra 24 til 16 mio. kroner, og en trimning af organisationen er så småt begyndt at vende udviklingen.
EJ Badekabiner har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2008/09, og trods endnu et år med røde tal på bundlinjen ser virksomheden flere lyspunkter.

Administrerende direktør Jesper Sørensen peger blandt andet på, at årsresultatet er forbedret fra -24,1 til -16,35 mio. kroner. Endvidere har EJ i år taget drastiske skridt mod at forbedre virksomhedens rentabilitet på længere sigt:

- Et underskud på 16 mio. kroner er ikke et tilfredsstillende resultat. Vi har som alle andre leverandører til byggebranchen være presset hårdt og set i det lys, mener jeg faktisk, vi har leveret et fornuftigt stykke arbejde, siger han og fortsætter:

- Forudsætningerne for et meget fornuftigt regnskab i 2010-2011 er nu til stede. Vi har effektiviseret og skåret helt ind til benet blandt andet ved at koncentrere produktionen til Newcastle i Storbritannien. Det vil vi først se værdien af om et par år, men vi er overbeviste om, at det er det, der skal til.

Nedskæringerne har blandt andet medført lukning af EJ’s fabrik i Hedensted ved Vejle, som beskæftigede omkring 90 medarbejdere.

Fransk ordre gav underskud
En stor del af 2008/09-underskuddet er relateret til en enkelt ordre, som viste sig mere vanskelig end først beregnet; produktion og levering af 1400 kabiner til fem franske fængsler.

Denne ordre er EJ Badekabiner nu ude af, men den påvirker regnskabstallene negativt. På den positive side ses en øget produktionsværdi på 15 % fra regnskabet 2007/08 til 2008/09. Desuden er egenkapitalen styrket trods det negative årsresultat, idet aktionærerne har givet 19 mio. kroner i kapitaltilskud. Det har øget soliditeten fra 15,8 til 19,7 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094