23948sdkhjf

Iværksættere har succes med bygge-software

Nikolaj Lyngbye Kolbe og Morten Skorstensgaard sprang tidligere på året ud som virksomhedsejere, da de stiftede firmaet Byggesoft.
I byggebranchen har det flere steder været kutyme at udarbejde mangellisten i byggeriets sidste fase med en tømrerblyant.

Den metode har dog ofte vist sig at være noget utilstrækkelig, og det besluttede Nikolaj Lyngbye Kolbe sig i foråret for at gøre noget ved.

Den 34-årige datalog tog her springet fra lønmodtager hos softwarevirksomheden ETI til selvstændig med firmaet Byggesoft, som han har stiftet i partnerskab med bygningskonstruktør Morten Skorstensgaard. Og den beslutning har han ikke fortrudt:

- At blive selvstændig har altid været lidt af en drøm for mig, og derfor har jeg også løbende tænkt på ideer, der kunne gøre det muligt. Så allerede for halvandet år siden begyndte der at tegne sig et billede af, hvad jeg kunne slå mig på, fortæller Nikolaj Lyngbye Kolbe til Nordjyske Medier.

Byggesoft har opfundet softwareløsningen, ”DigiTjek”, som giver en præcis markering af fejl og mangler, og responsen fra byggebranchen har indtil nu været positiv.

Desuden har firmaet udviklet redskabet ”FotoDok” til at dokumentere det udførte arbejde over for bygherre og diverse myndigheder. Her er der tale om et stykke software til mobiltelefonen, som katalogiserer billeder og får dem distribueret til byggeprocessens aktører:

- Længe har de deltagende entreprenører og håndværkere udført det med digitale billeder optaget undervejs i byggeprocessen. Men for mange har det været et pukkelarbejde, som mester ofte må tage weekender i brug for at få sat skik på, forklarer Nikolaj Lyngbye Kolbe.

Nikolaj Lyngbye Kolbe og Morten Skorstensgaard er allerede i fuld gang med at videreudvikle deres systemer. Blandt andet arbejdes der med en gps-løsning til automatisk angivelse af billedets placering. Endvidere gav et besøg på sidste måneds HI ’09 de to iværksættere et par hints til andre potentielle markeder, hvor FotoDok kan bruges; blandt andet i landbruget til dokumentation af udviklingen i afgrøderne samt i rengøringsbranchen.

Kilde: Nordjyske Medier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078