23948sdkhjf

Struktør-mangel truer byggeriet

Aldersudviklingen og færre lærlinge betyder, at byggebranchen i 2012-14 vil mangle mindst 5.000 mand inden for struktørernes område.
Når konjunkturerne vender og byggeriet igen får et opsving, vil branchen opleve en akut mangel på struktører. Det skriver dagbladet Børsen.

Alene aldersudviklingen i den 20.000 mand store skare af medarbejdere vil medføre et tab på omkring 5.000 i 2012-2014, og dertil kommer, at der pt. er færre lærlinge end normalt.

Således gik 200 i gang med struktøruddannelsens grundforløb i august, men kun 61 af disse har i dag tilsagn om en praktikplads. På samme tidspunkt sidste år havde næsten samtlige struktørlærlinge sikret sig en praktikaftale:

- Vi har indtil videre været i stand til at opfylde behovet for praktikpladser, når eleverne var færdige med grundforløbet. Det tror vi ikke, at vi kan i år, siger Kurt Arend Hansen, der er konsulent for det faglige udvalg på struktøruddannelsen.

Hos Dansk Byggeri ærgrer uddannelseschef Jesper Juul Sørensen sig over udviklingen. Især fordi organisationen under højkonjunkturen oplevede fremgang for struktør-uddannelsen:

- Uanset om det handler om murere, tømrere eller struktører, er virksomhederne nødt til at få uddannet så mange som overhovedet muligt, selvom det er nedgangstider. Ellers kommer vi til at mangle dem, når det går opad igen, fastslår han.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078