23948sdkhjf

Byggeriet har øget eksporten

Siden 2006 har landets entreprenører, arkitekter og rådgivende ingeniører øget den samlede omsætning i udlandet med 30 %.
De seneste tre har den danske byggebranche haft succes med at øge aktiviteterne på de udenlandske markeder.

Det fremgår af en ny eksportprofil, som Dansk Byggeri, Danske ARK og Foreningen af Rådgivende Ingeniører har udarbejdet:

- Eksportprofilen tegner et klart billede af, at vi langt fra kun er et hjemmeerhverv. Vi står stærkt i udlandet og eksporterer i stigende grad dansk arkitektur til hele verden, siger Peter Theibel, international konsulent i Danske ARK, til Dansk Byggeri’s hjemmeside.

For entreprenørerne er eksportomsætningen steget med 31 % i perioden, mens arkitekterne og de rådgivende ingeniører er vokset med henholdsvis 40 % og 28 % i udlandet. Samlet har de tre erhverv øget eksportomsætningen med 30 % til 16,6 mia. kroner.

Samtidig viser eksportprofilen, at Europa er det vigtigste eksportmarked for de tre erhverv, samt at hele 87,6 % af opgaverne er ikke-donorfinansierede.

- Tallene bekræfter os i, at det er på viden og udvikling, vi skal satse i forhold til udlandet. Danske rådgiveres ekspertviden bliver mere og mere efterspurgt verden over, og der er ingen tvivl om at en styrket udenlandsk omsætning er en væsentlig løftestang på vejen ud af krisen for mange danske virksomheder, siger Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171