23948sdkhjf

Aalborg-boliger samles i Letland

Modulerne til et kommende energineutralt etagebyggeri i skal bygges på fabrik i Letland. Det er virksomheden Bau-How, der står bag samlebåndsarbejdet.
Aalborgs energineutrale etagebyggeri, der skal opføres til næste år, kommer fra Letland. Det er den svenske virksomhed Bau-How, der vil samle modulerne på fabrik i Letland og derefter sejle dem til Danmark.

Det særlige ved modulerne er, at de skal være 90 % færdige når de forlader fabrikken. Det betyder, at alt fra vandrør til ventilation og malerarbejde skal være ordnet. Modulerne skal blot kobles til fundament og sammen med hinanden, når det lægger til kaj.

Ifølge administrerende direktør Ulf Åberg, så har Bau-How indrettet produktionen til at arbejde med alt former for moduler og i stort set alle størrelser:

- Vi har haft fokus på at skabe en fleksibel produktionslinje, så vi ikke låser os fast på kun at producere en bestemt slags moduler. Det er helt afgørende for at kunne reagere, når markedet efterspørger nye slags byggerier, siger han til Ingeniøren.

På fabrikken skal hvert modul tilbagelægge 360 meter samlebånd og passere 20 værksteder med hvert sit ekspertiseområde.

Fabrikken kan på årsbasis producere 160.000 m2 bygninger.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172