23948sdkhjf

Århus Kommune sparer 10 % på udgifter til håndværkere

En foreløbig vurdering peger hen imod, at Teknik og Miljø har sparet op mod 1,5 mio. kr. ved at gennemføre et samlet udbud af håndværkerydelser.
Magistratsafdelingen har netop gennemført et samlet EU-udbud af håndværkerydelser (maler, murer, VVS, blikkenslager-, tømrer/snedker og elinstallation).

Udbuddet omfattede primært reparation og vedligeholdelse og dækker arbejder for ca. 14,5 mio. kr. årligt. De enkelte del-entrepriser har været opdelt i mindre områder, hvilket har gjort det muligt for selv enkeltmands-virksomheder at byde ind.

Interessen for opgaverne blandt landsdelens håndværkere har været stor. Mere end 50 virksomheder afgav bud. Der indgås nu kontrakter med i alt 18 store og små virksomheder.

Den gennemsnitlige besparelse på ca. 10% er set i forhold til prisniveauet for 2008.

Udbuddet er det første af flere på håndværkerydelser, som Teknik og Miljø vil gennemføre over de næste par år. Det forventes, at udbudskonceptet også vil kunne anvendes på lignende opgaver i andre dele af Århus Kommune.

Udbuddet er en del af Teknik og Miljøs indkøbsstrategi, hvor udbud af håndværkerydelser er et af de højt prioriterede indsatsområder.

Rådmand Peter Thyssen er tilfreds med udfaldet af udbuddet:
- Vi skal hele tiden være opmærksomme på at gøre tingene mere effektivt - også på indkøbsområdet. Og effektiviseringer er en central del af det budgetforlig, vi indgik tidligere på måneden. Nu har Teknik og Miljø vist vejen – vi håber at eksemplet vil blive fulgt op i de øvrige afdelinger i kommune, siger han.

Kilde: Århus Kommune, Teknik & Miljø

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094