23948sdkhjf

Odense fejrer arkitekturen

Den 1. oktober offentliggør Odense Kommune en nye arkitekturstrategi for Odense, og det bliver startskuddet til fire dage i arkitekturens tegn.
I december 2008 vedtog Odense Kommune et oplæg til en ny arkitekturstrategi, og i løbet af foråret har oplægget været fremlagt offentligt for at få borgernes kommentarer og syn på sagen.

Resultatet af borgerinddragelsen er efterfølgende blevet inddraget i den endelige "Arkitekturstrategi for Odense Kommune", som offentliggøres på Arkitekturens Dag, som fejres i hele landet den 1. oktober.

Temaet for Arkitekturens Dag har sit afsæt i den nye arkitekturstrategi og bærer overskriften ”Arkitekturens sprog”. Her byder Odense Kommune på en lang række arrangementer, hvor interesserede kan opleve arkitekturen udtryk i bygninger, i beton, i tøj, i litteraturen, i lyset og i legen:

- Jeg synes, at det er spændende at se, hvordan arkitekturens sprog kan opleves på helt nye måder. Hvad har arkitektur og tøjdesign for eksempel med hinanden at gøre? Og hvordan kan betonoverflader blive til et æstetisk kunstværk? Det giver arkitektur en helt ny bredde, siger Anker Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Ni arkitekter/tegnestuer deltager i år i planlægningen og afholdelsen, og blandt samarbejdspartnere er blandt andre Spæncom, Syddansk Universitet og den kongelige bygningsinspektør.

Læs mere om programmet på www.odense.dk


Illustration: Odense Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141