23948sdkhjf

Skejby-hospital bliver mindre end planlagt

Det Nye Universitetshospital i Skejby kommer til at fylde 232.000 m2 mod de 270.000 m2, som var med i det oprindelige projekt.
Region Midtjylland har set sig nødsaget til at skære ned på de ambitiøse planer for Det Nye Universitetshospital i Skejby.

Årsagen er, at staten kun har givet tilsagn om knapt halvdelen af prisen på 13,3 mia. kroner, og regionsrådet har vurderet, at det ikke er realistisk at skaffe de resterende penge på egen hånd.

Konkret betyder det, at projektet svinder ind fra 270.000 til 232.000 m2, men trods besparelsen vælger regionsformand Bent Hansen at se positivt på situationen:

- Det er bedre at bygge 85 % af det oprindelige tænkte i en kvalitet, der vil give 100 % tilfredshed, siger han ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

Spareområderne er bl.a. de tekniske forsyninger, it, inventar, kunst og de logistiske anlæg. Det samlede anlægsbudget for det reviderede projekt lyder på 9,8 mia. kroner:

- Parkeringsanlægget bliver ikke som projekteret, men vi bliver nødt til at skære på områder, hvor det gør mindst ondt. Vi arbejder med muligheden for, at vi kan lave eventuelle udbygninger senere, siger hospitalsdirektør Villy Helleskov til Jyllands-Posten.

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad / Jyllands-Posten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094