23948sdkhjf

Aalborg-virksomhed vil beplante tagflader

Ejendomsudvikleren Calum vil forsøge sig med grøn beplantning på taget af en kommende dagligvarebutik.
Den aalborgensiske ejendomsudvikler, Calum, er i øjeblikket i færd med at forberede opførelsen af en ny dagligvarebutik i Aalborg-bydelen Nørresundby, og planerne omfatter en - i Aalborg - hidtil uset udnyttelse af byggeriets tag.

Ifølge Nordjyske Medier skal de 350 m2 af den omkring 1.000 m2 store tagflade bruges til ungdomsboliger, mens Calum på de resterende 650 m2 vil anlægge et ’grønt tag’ med blomster og andre planter:

- Et grønt tag vil virke som en svamp og opsuge regnvandet, som dermed ikke ryger i kloakkerne og belaster systemet, men fordamper igen stille og roligt efter at have afgivet næring. Samtidig gør vi jo et areal, som ellers ligger ubenyttet hen, nyttigt. Mange build-up-tage bliver meget varme om sommeren, men en blomstereng vil reducere varmen om sommeren og omvendt holde på varmen i bygningen om vinteren, forklarer direktør Henrik Calum.

Han vil dog ikke selv tage æren for idéen, som er opstået på baggrund af et læserbrev fra et byrådsmedlem, der fortalte om brugen af grønne tage i Mexico:

- En af vores medarbejdere havde set indlægget fra Arne B. Schade, og det virkede som øjenåbner for os. Vi har derfor undersøgt tingene nøjere og besluttet os for at gå i gang med forsøgsprojektet, fortæller Henrik Calum.

Calum vil ikke afsløre beliggenheden for det kommende byggeri, som ventes indledt om et halvt år og afsluttet i 2011.

Kilde: Nordjyske Medier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141