23948sdkhjf

Byggesagsgebyrer øget med 100 millioner

På seks år er kommunernes gebyrer for byggesager steget fra 205,5 til 304 mio. kroner. ”Stærkt kritisabelt”, mener man hos DI.
For første gang er der nu fremlagt tal, som giver et samlet overblik over udviklingen i de omdiskuterede byggesagsgebyrer, som kommunerne opkræver, når de skal behandle byggetilladelser.

I perioden 2002-2008 er kommunernes samlede indtægter steget med 98,5 mio. kroner til 304 mio. Det oplyser DI, som henviser til et svar fra skatteminister Kristian Jensen på et spørgsmål fra DF’s erhvervsordfører, Colette Brix.

Ifølge loven skal gebyrerne være baseret på kommunens omkostninger til byggesagsbehandling, men af svaret fremgår det, at man ikke har tal for omkostningernes udvikling i samme periode. I nogle kommuner er gebyrerne steget med flere hundrede procent fra det ene år til det andet:

- Det er stærkt kritisabelt, at man ikke har et samlet overblik over udviklingen i omkostningerne. Hvis stigningen skyldes, at omkostningerne er steget, er det fair nok. Problemet er, at det kan kommunerne ikke dokumentere. Derfor kan man mistænke kommunerne for at bruge gebyret som en skjult skat, siger Henrik Friis, der er chef for offentlig privat hos DI.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094