23948sdkhjf

Industriens Fond vil opføre uddannelsescenter i Beijing

Videnskabsministeriet og Industriens Fond har planer om at bygge et nyt dansk universitetscenter i Kinas hovedstad Beijing. Budgettet lyder på 80 mio. kroner.
I fredags fremlagde Industriens Fond og Videnskabsministeriet en fælles plan, der skal bane vejen for etablering af et dansk universitetscenter i den kinesiske hovedstad; Beijing.

Det kommende center skal fungere som et ansigt for dansk erhvervsliv i Kina samt sikre optimale rammer for samarbejde om forskning de to lande imellem:

- Vi påtager os rollen som ledende sponsor på byggeriet, men ser frem til, at vi i samarbejde med andre fonde og private virksomheder kan sikre gode rammer for den ønskede forskning og undervisning, siger Mads Lebech, administrerende direktør i Industriens Fond.

Industriens Fond garanterer rammen på 80 mio. kroner men ser gerne, at bredere dele af erhvervslivet og andre fonde kan inddrages i finansieringen. Tanken er, at private virksomheder og fonde fx kan lægge navn til kantine, auditorier osv.:

- Jeg forventer, at dansk erhvervsliv vil engagere sig i sagen, da det vil give den enkelte virksomhed særlig nære relationer til miljøet på universitetet og adgang til ny viden og teknologi. Dermed kan det understøtte varetagelsen af virksomhedens interesser på det kinesiske marked, vurderer Mads Lebech.

Sponsoratet fra Industriens Fonds sikrer finansieringen af selve byggeriet, og det forventes derfor, at universitetscentret kan påbegynde sine aktiviteter næste år og flytte i egen bygning i 2012-2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125