23948sdkhjf

C.F. Møllers Darwin Centre åbnet i London

Mandag indviede Prins William og Sir David Attenborough den 675 mio. kroner dyre tilbygning til Natural History Museum i den engelske hovedstad.
Tilbage i 2001 blev C. F. Møller udvalgt blandt 59 internationale arkitektfirmaer til at designe fase 2 af Darwin Centre; en 16.000 m2 stor tilbygning til Natural History Museum i London.

De sidste 25 måneder har 280 bygningsarbejdere arbejdet på at opføre det 78 mio. £ dyre byggeri, og mandag den 14. september var der officiel åbning.

Tilbygningen fuldender den vestlige fløj af Natural History Museum ved at forbinde Waterhouses terracottabygning fra 1881 med Darwin Centrets første fase, som blev indviet i 2002. Byggeriet er udformet som en kæmpe, otte etagers kokon i et glasskrin. Kokonen er skabt til at fremstå som en stor silkepuppe, og danner den indre beskyttende beholder omkring samlingerne.

Kokonens størrelse gør, at den ikke kan overskues i sin helhed fra noget sted, hvilket understreger dens omfang. Størrelsen og formen giver den besøgende et håndgribeligt begreb om omfanget af de bagvedliggende samlinger:

- Den nye tilbygning har fuldstændigt forandret Natural History Museums sammenhæng med omgivelserne fra at være et indadvendt til at være et udadvendt anlæg. Det har været en overordentlig stor udfordring at løse Darwin Centrets fase 2, men kokonen bliver både en stor attraktion og et vartegn for museet i fremtiden, siger Anna Maria Indrio, partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller.


Fakta
• Darwin Centrets anden fase har kostet 78 millioner £.

• Byggeriet har taget ca. 25 måneder for 280 bygningsarbejdere.

• Med sin længde på 60 m, bredde på 12 m, vægtykkelse på 300 mm og overflade på 3500 m2 er kokonen den største sprøjtestøbte og dobbeltkrumme betonkonstruktion i Europa.

• Kokonen indeholder 17 mio. insekter og 3 mio. planter på 3.3 km. hyldeplads.

• Kokonen vil holde samlingerne på de optimale 17° C temperatur og 45 % relativ luftfugtighed.

• Darwin Centrets fase 2 indeholder 16.000 m2 etageareal.

• Bygningen vil rumme op til 220 forskere og museumsfolk samt besøgende.

• Bygningen indeholder 1.040 m2 laboratorier, hvilket er en fordobling af museets laboratorieareal.

• Op til 2.500 gæster vil dagligt kunne bevæge sig på egen hånd igennem udstillingen, samlingerne og forskningsområderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093