23948sdkhjf

Århus Kommune frikendt i klagesag

Hollandske Mecanoo har fået afvist den klage, som arkitektfirmaet indgav ovenpå afgørelsen i arkitektkonkurrencen om det kommende multimediehus i Århus.
Det hollandske arkitektfirma Mecanoo indgav den 13. marts 2009 en klage over afgørelsen i arkitektkonkurrencen om fremtidens multimediehus og nye havnearealer i Århus. Nu er klagenævnet for Udbud nået frem til en kendelse, der frifinder kommunen:

- Jeg er naturligvis glad for, at Klagenævnet anerkender kvaliteten af det store og kvalificerede arbejde med EU-udbuddet, som vi har lavet sammen med vore eksterne konsulenter. Vi og vore juridiske rådgivere har hele tiden vurderet, at der ikke var sagligt belæg for de mange klagepunkter. Alligevel er det godt for projektet, at sagen nu er afsluttet med en meget klar kendelse, siger projekt-direktør Niels Vad Sørensen.

Hovedindholdet i Mecanoos klage var brud på en række forhold i EU’s udbudsdirektiv om ligebehandling og gennemsigtighed.

I alt klagede firmaet over syv punkter. Det ene; at afgørelsen i første omgang udelukkende var kommunikeret ud på dansk, fik Mecanoo medhold i. Dette har dog ingen betydning for udviklingen af projektet, der er fortsat sideløbende med klagesagen.

Arkitektkonkurrencen om det 1,7 mia. kroner store projekt fandt sin afgørelse den 3. marts i år, hvor et konsortium bestående af schmidt hammer lassen architects, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Bosch & Fjord , Alectia samt Bibliotekskonsulenterne Henrik Jochumsen og Casper Hvenegaard Rasmussen løb af med sejren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158