23948sdkhjf

Ny bydel på vej i København

En række aktører, herunder Realdania, udskriver snart en international idékonkurrence, der skal bane vejen for udvikling af en ny videnbaseret bydel.
I januar 2010 søsættes en international idékonkurrence, der skal give kreative bud på, hvordan viden- og oplevelsesøkonomi kan understøtte hinanden i Nørre Campus under Københavns Universitet.

Visionen for området – der er nabo til Rigshospitalet og Fælledparken – er at skabe en bydel for højteknologisk forskning med sundhed og viden som omdrejningspunkt. Bag initiativet står Københavns Kommune, Videnskabsministeriet, Realdania samt Københavns Universitet:

- De kommende år skal vi udvikle en visionsplan for en videnbydel med internationalt format på Nørre Campus. Væksten i universitetets forskning inden for sundhed og naturvidenskab giver hidtil usete muligheder for at tiltrække investeringer og skabe synergi mellem videninstitutioner og virksomheder i området, siger rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen, der er formand for projektets styregruppe.

Ud over viden skal bydelen rumme parker og rekreative byrum samt tilbyde nye sundheds- og idrætstilbud, kulturelle oplevelser og bæredygtige boligområder. Vinderforslagene kåres i juni og bliver efterfølgende udstillet.

Læs mere på http://campus.ku.dk/vidensbydel/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093