23948sdkhjf

Stor interesse for milliardprojekt i Roskilde

Flere end 175 fagfolk var mødt op, da der onsdag blev afholdt informationsmøder om det store byudviklingsprojekt; Musicon.
Over de kommende 15 år skal et kreativt byområde på intet mindre end 250.000 m2 skyde op i Roskilde, og som startskud på projektet var interesserede fagfolk i onsdags inviteret til arrangementet 090909.

Her havde Musicon-sekretariatet stablet tre informationsmøder på benene; ét for arkitekter, ét for investorer og developere samt ét for interesserede event-arrangører.

Byggeplaner og utraditionel projektudvikling
Hos arkitekterne præsenterede arkitekt Anne Katrine Hornemann de fremmødte for bydelens byggeprojekter, der blandt andet omfatter butikker, kulturerhverv og boliger, opførelse af Danmarks Rockmuseum og nyt hovedkvarter for Roskilde Festival samt en bro over motorvejen.

Endvidere gav hun en indtroduktion til Musicon-konceptet ”Proaktiv projektudvikling”. Her er det planen, at arkitekter og byggefolk selv skal tage initiativ til at udvikle nye idéer. Man er selv drivende for projektet og har også selv ansvaret for at sikre finansieringen af projektet. Det kan både være nybyggerier men også ombygninger af eksisterende haller, som får nye funktioner til fx værksteder, øvelokaler, kontorer eller torvehal.

Herefter fortalte arkitekt Kolja Nielsen fra Cebra om arbejdet med den meget omfattende forundersøgelse af Musicons kommende bydelshus og fire øvrige nybyggerier. Arbejdet med forundersøgelsen afsluttes i dette efterår.

Efter de respektive info-møder var der besigtigelse af Musicon for både developere og arkitekter.

Aktuelle byggeplaner i Musicon
• Roskilde Tekniske Skole udvider skolen med et nybyggeri langs motorvejen. Den 13.000 m2 store bygning skal bl.a. huse et mediecenter. Konkurrencen udbydes i starten af 2010.

• Musikgrunden ApS (Nordkranen) er ved at opføre 104 ungdomsboliger, som forventes klar til indflytning i august 2010.

• Bydelshus for Musicon samt nybyggeri af Danmarks Rockmuseum, Roskilde Højskole, hovedkvarter for Roskilde Festival samt Inkubator - væksthus for kreative iværksættere. Det forventes, at en konkurrence kan påbegyndes i starten af 2010, men den endelige form kendes endnu ikke.

• Roskilde Kommune kigger på at udlægge et større areal langs Rabalderstræde til butikker, kulturerhverv og boliger. Projektet kommer i udbud senere.

• Der er planlagt en bro over motorvejen, som skal forbinde Musicon med Dyrskuepladsen. Projektet er ikke fastlagt tidsmæssigt endnu.

Hvem er Musicon?
Tilbage i 2003 købte Roskilde Kommune en gammel betonfabrik, Unicon, med det formål at skabe en kreativ, musisk bydel, der bygger på oplevelsesøkonomi.

Bydelen har fået navnet Musicon, og hovedgaden er døbt Rabalderstræde. Med det navn ligger der en naturlig forventning om en helt speciel gade, og der er da også planlagt indlagte byrum, varierende vejbredde og åbne regnvandskanaler. Fleksibilitet og foranderlighed er nøgleord, for skal være plads til en gade-fest, hvis den pludselig opstår!

Bydelen har fået sit eget kontor, Musicon-sekretariatet, som siden marts 2008 har haft det daglige ansvar for at udvikle bydelen. Det sker i tæt samarbejde med andre afdelinger Roskilde Kommune som fx Natur & Miljø, Park & Vej, Kultur og Plan & Byg.

Når Musicon er færdigudviklet om 20-25 år, vil det være en bydel med mere end 2.000 arbejdspladser og flere end 650 familie- og ungdomsboliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11