23948sdkhjf

Vejle har store byggeplaner

De lokale politikere har i alt 220.000 etagemeter nyt byggeri på tegnebrættet for de kommende år.
Onsdag præsenterede Vejle-borgmester Leif Skov og teknisk direktør Erik Dahl-Rasmussen planerne for de kommende års visioner, der skal omdanne Vejle fra provinsby til en såkaldt mikropol.

De fremmødte ejendomsmæglere, arkitekter og udviklere fik her et indblik i de udvalgte byområder, som i alt giver mulighed for at bygge 220.000 etagemeter.

- Det har intet med prestige at gøre. Vi arbejder på at gøre Vejle til en by folk har lyst til at bo og investere i. Det handler om at skabe udvikling, så der også er råd til velfærd i fremtiden, fastslog borgmesteren ifølge Vejle Amts Folkeblad.

De bærende elementer i politikernes plan er byudvikling langs Sønderåen – den såkaldte ”Mikropolzone” – samt Boulevardbyen, Midtbyen og Havnebyen.

I Mikropolzonen rummer planerne både nybyggeri samt renovering og udbygning af DGI-Huset. Ved Boulevarden skal der skabes et nyt studiemiljø, mens håbet er at etablere 58.000 etagemeter bolig- og erhvervsbyggeri samt en flydende kajakklub på lystbåde-havnen.

Endelig tales der om at bygge en tunnel under havnepladsen tæt på bykernen. Derved kan havnepladsen udvides betragteligt:

- Det vil koste i omegnen af 100 millioner kroner - men en del af pengene kan komme ind igen ved at sælge byggeretter på havnepladsen, forklarede Erik Dahl-Rasmussen.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081