23948sdkhjf

Uponor lukker dansk fabrik

Virksomheden – der blandt andet producerer rør til gulvvarme, vand og afløb – lukker sin fabrik i Hadsund og flytter produktionen til Sverige og Finland.
Frem mod 2011 vil Uponor reorganisere sin produktions- og logistikkæde i de nordiske lande. Planerne medfører blandt andet, at produktionen indstilles på den danske fabrik i Hadsund:

- Vores forretningsområde Nordiske Infrastrukturløsninger er en kerneforretning for Uponor. Planerne, vi kom ud med i dag, vil styrke vores førerposition som leverandør af bygge- og infrastrukturløsninger i alle de nordiske lande, siger Jyri Luomakoski, administrerende direktør i Uponor.

Aktiviteterne i Hadsund flyttes i stedet til to store, specialiserede fabrikationssteder i svenske Fristad samt Nastola i Finland. Jyri Luomakoski påpeger, at fdisse abrikker dels har en ideel beliggenhed og dels kan leve op til fremtidens krav om blandt andet større kapacitetsudnyttelse og lavere faste omkostninger.

Beslutningen berører op mod 60 ansatte i Hadsund, der er beskæftiget inden for lager samt produktion af kloakrør, vandrør og gasrør. Til gengæld omfatter fyringerne ikke de 45-50 medarbejdere inden for salg, administration og logistikkompetence.

Om virksomheden
Uponor er etableret i 1982 og har hovedsæde i Finland. Koncernen er blandt verdens førende leverandører af system-løsninger til boligbyggeri og miljøformål og beskæftiger cirka 3.800 medarbejdere; primært i Europa, Nord- eller Sydamerika. Uponor havde i 2008 et nettosalg på 950 mio. euro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.218