23948sdkhjf

Odense Kommune vil bygge boliger for 144 millioner

På et møde tirsdag vedtog By- og Kulturvalget at støtte opførelsen af 92 nye almene boliger til en samlet pris på ca. 144 mio. kroner.
Der er tale om et familieboligbyggeri med 55 boliger samt to centralt beliggende ungdomsboligbyggerier med henholdsvis 21 og 16 boliger målrettet byens studerende:

- Vi kommer byens trængte byggesektor til undsætning med en kraftig indsprøjtning på 144 mio. kroner samtidig med, at vi understøtter både vores bosætningsstrategi, vores miljøpolitik og Odenses position som en attraktiv uddannelsesby, siger By- og Kulturrådmand Anker Boye.

Alle byggerierne vil som minimum leve op til kravene til energiklasse 2 og kommer derfor til at bruge væsentligt mindre energi på opvarmning end den eksisterende boligmasse. Det forventes, at første spadestik til alle tre byggerier vil kunne tages inden årets udgang eller i de første måneder af 2010.

Kommunens tilsagn til projekterne er blevet mulig på baggrund af de nye finansieringsregler for alment byggeri, som Folketinget vedtog umiddelbart før sommerferien. De nye regler begrænser kommunens udgifter til alment nybyggeri.

Herudover har By- og Kulturudvalget valgt at bringe ubrugte midler fra tidligere år i spil. Samlet set skal Odense Kommune bidrage med ca. 9,5 mio. kroner til de tre projekter. Kommunen vil herudover få en indtægt på ca. 11 mio. kroner i forbindelse med grundsalg til det ene projekt.

De 55 familieboliger i Marienlund, Odense C, skal opføres af Fyns Almennyttige Boligselskab, mens de 21 ungdomsboliger på Remisen, Odense C, bygges af Arbejdernes Boligforening. Endelig er det Boligforeningen Kristiansdal, der kommer til at stå bag de 16 ungdomsboliger på Hjallesevej, Odense M.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109