23948sdkhjf

Udviklingsselskab får stort halvårsunderskud

By & Havn I/S har i de første seks måneder 2009 realiseret et underskud før markedsværdiregulering af gæld på 459 mio. kroner. Egenkapitalen lyder nu på -1,001 mia. kroner.
Hos delvist statsejede By & Havn, som står bag en række udviklingsprojekter i den københavnske Ørestad, må man endnu en gang sande, at der er lang vej til sorte tal på bundlinjen.

Ifølge den netop offentliggjorte halvårsrapport følges selskabets 2008-underskud på 1,2 mia. kroner nu op af et negativt resultat på 459 mio. kroner før markedsværdiregulering af gæld i første halvår af 2009.

By & Havn peger på ændrede momsregler som en væsentlig årsag til underskuddet. Selskabet har som følge af disse været nødt til at foretage store nedskrivninger på sine investeringsejendomme, og var det ikke sket, havde regnskabet givet et overskud på 85 mio. kroner. Trods de store underskud ser ledelsen derfor også positivt på fremtidsmulighederne:

- Efterspørgslen efter ejendomme vil variere fra år til år, og derfor må selskabets resultater og værdiskabelse vurderes i et længere tidsperspektiv. Der er et stort udviklingspotentiale inden for arealudvikling. Selskabets arealer har en unik beliggenhed i København, enten med en placering ved vandet eller som i Ørestad med en enestående moderne infrastruktur, beliggende ved store grønne områder, lyder vurderingen.

For hele regnskabsåret ventes et underskud på 475 mio. kroner før markedsværdiregulering af gæld. By & Havns egenkapital er pr. 30. juni 2009 -1.001 mio. kroner, hvilket skal ses i forhold til en egenkapital ved årsskiftet på -502 mio. og +450 mio. kroner ved stiftelsen den 1. januar 2007.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094