23948sdkhjf

Vækst i indtjening og omsætning hos Cowi

Cowis indtjening er vokset 12 % på den primære drift i første halvdel af 2009, og for hele året venter koncernen nu et bedre resultat end i 2008.
Cowi oplever fortsat en stor global efterspørgsel efter rådgivningsydelser specielt inden for infrastruktur, energi og miljø. Koncernen er vokset med mere end 250 medarbejdere på et halvt år.

- Resultatet for første halvår 2009 er tilfredsstillende. Vores omsætning og indtjening er stigende i forhold til første halvår 2008, siger koncernchef Lars-Peter Søbye.

Store infrastrukturprojekter som Cityringen i Danmark, to lufthavnsprojekter i Oman og Qatar-Bahrain Causeway fylder fortsat meget. I Norge blev Cowis position inden for sygehusbyggeri forstærket i første halvår af 2009 med kontrakten på Nordlandssygehuset i Bodø.

Omstiller fokus og ressourcer
Finanskrisen har haft størst indflydelse på Cowis byggerådgivning samt i Central- og Østeuropa, hvor landene i regionen er hårdt ramt af krisen.

- Vi arbejder målrettet med at omstille vores fokus og ressourcer til områder med vækstmuligheder på kortere og længere sigt, siger Lars-Peter Søbye.

Styrket i og uden for Skandinavien
2. juli indgik Cowi aftale om køb af den svenske rådgivningsvirksomhed Flygfältsbyrån (FB). Dette vil påvirke omsætning og indtjening fra det formelle overtagelsestidspunkt den 1. september 2009.

- Finanskrisen og udviklingen i de økonomiske konjunkturer er en usikkerhedsfaktor for udviklingen i hele 2009, men vi forventer en væsentlig vækst i omsætningen og et resultat før skat over niveauet for 2008, siger Lars-Peter Søbye.

  • Nettoomsætning er øget fra 1.704 mio. kr. til 1.934 mio. kr. (+ 14 %).
  • Resultat af primær drift er øget fra 89 mio. kr. til 100 mio. kr. (+ 12 %).
  • Overskudsgrad (EBIT) er uændret på 5,2 %.
  • Resultat før skat er øget fra 74 mio. kr. til 112 mio. kr. (+ 51 %).
  • COWIs andel af periodens resultat er øget fra 53 mio. kr. til 77 mio. kr.(+ 45 %).

Kilde: Cowi - www.cowi.dk

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157