23948sdkhjf

DGI køber sig ind i stort kulturbyggeri

Byrådet i Aalborg godkendte mandag salget af knap 5.000 m2 i kulturbyggeriet Nordkraft til Fonden DGI-huset. Pris: 75,35 mio. kroner.
På et møde mandag eftermiddag godkendte byrådet i Aalborg Kommune salget af i alt 4.947 m2 i det tidligere elværk, Nordkraft, der i disse år er under ombygning til kulturcenter.

Køberen er en fond under DGI Nordjylland, som erhverver sig arealet pr. 1. august 2010 til en foreløbig pris af 75,35 mio. kroner. DGI’s del af Nordkraft – som udgør knap 20 % af det samlede byggeri – skal efter planen anvendes til et multifunktionelt idræts- og kulturhus for kommunens borgere, foreninger og institutioner.

DGI-huset omfatter tre tidligere kraftværks-bygninger – kedelhal, turbinehal samt transformerbygning - og vil efter endt ombygning rumme boldhal, springhal, gymnastiksal, idrætslokaler samt motionscenter.

Som led i aftalen betaler Aalborg Kommune til gengæld 3 mio. kroner for DGI’s idrætshal på Østre Allé.

Prisen for DGI-huset i Nordkraft vurderes at ligge i niveauet 70-75 mio. kroner, mens hele Nordkraft-projektet koster 350 mio. at opføre. Byggeriet ventes færdigt i løbet af sommeren 2010.


Illustration: Cubo Arkitekter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093