23948sdkhjf

Fra kulkælder til kulturhus

Det gamle elværk, Nordkraft, i Aalborg er i disse år ved at blive omdannet til kulturcenter, og i næste uge åbner værkets gamle kulkælder som café og koncertsal for de 15-20-årige.
Tilbage i 2007 indledte Aalborg Kommune en 350 mio. dyr ombygning af det tidligere elværk, Nordkraft, og til næste år skal et mere end 30.000 m2 stort kulturcenter stå klar til indvielse.

Allerede før sommerferien rykkede de første beboere dog ind i den delvist omdannede industribygning, og i næste uge føjes endnu en kulturel aktør til i rækken.

Torsdag den 10. september vil kulturhuset, KUL, således slå dørene op for de 15-20-årige i Nordkrafts gamle kulkælder, og her vil man fremover kunne opleve masser af musik, kultur og debat:

- Målgruppen af unge mellem 15-20 år er måske den mest udfordrende overhovedet. De har manglet et stedet, hvor de kan samles om musik, kultur og folkeoplysning i Aalborg, siger husleder på KUL, Carsten Steen Nielsen.

Fra KULs spæde start på tegnebrættet har de unge haft indflydelse og aktiver i huset. KUL er blevet formet af unge fra hele Aalborg Kommune, som i en stor forundersøgelse har bidraget med deres visioner og ideer om alt fra design og indretning til brugen af kulturhuset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.814