23948sdkhjf

Kraftig tilbagegang hos developer

Markante nedskrivninger på en række udviklingsprojekter har medført et halvårsresultat på -77,8 mio. kroner før skat hos Schaumann Properties.
Det vanskelige ejendomsmarked, og deraf følgende nedskrivninger, gav Schaumann Properties store tab på såvel omsætning som resultat i årets første seks måneder.

Sammenlignet med første halvår 2008 faldt nettoomsætningen således med knap 198 mio. kroner til lige under 69 mio., mens perioderesultatet fra 2008 på 38,16 mio. kroner før skat blev forvandlet til et minus på 77,8 mio. kroner:

- Den globale finansielle krise har medført et ekstremt trægt finansielt marked, hvor finansiering i almindelighed er blevet en knap faktor. Dette gælder i særdeleshed for ejendomssektoren, hvor selv fuldt sikrede lån i veludlejede ejendomme er meget vanskeligt opnåelige, medens traditionel projektfinansiering - og herunder byggelån - stort set er uopnåelig, skriver Schaumann i sin halvårsrapport.

Ledelsen forventer, at den svage resultatudvikling vil fortsætte året ud, og på den baggrund sonderer Schaumann løbende mulighederne for ”strategiske samarbejder med kapitalpartnere eller
konkurrerende virksomheder; herunder i forbindelse med erhvervelse af nye udviklingsprojekter til opretholdelse af koncernens pipeline”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093