23948sdkhjf

Pihl henter kontrakter for en halv milliard

Entreprenørfirmaet har sikret sig to opgaver i Norge, én i Sverige og én i USA til en samlet værdi af knap 500 mio. kroner.
Udvidelse af en fiskerihavn, etablering af en ny jernbanebro, vej- og tunnelarbejder samt renovering af et historisk broanlæg.

Ja, ordrebøgerne samler absolut ikke støv hos Pihl for tiden. Det danske entreprenørfirma har i løbet af sommeren vundet fire nye anlægskontrakter i udlandet til en samlet værdi af knap 500 mio. kroner.

Kontrakterne består af udvidelse af Stamsund Fiskerihavn i Lofoten i Norge, vej-, bro- og tunnelarbejder i Bergen, en ny jernbanebro ved Göteborg samt renovering af en historisk bro i Boston, USA.

To norske projekter
I juni måned underskrev Pihl kontrakt til 47 mio. kroner med kystverket Nordland om udbygning af Stamsund Fiskerihavn. Havnen skal have ny indsejling og ny mole, så den kan tage imod større skibe.

Såvel havneindsejling som -bassin uddybes til hhv. -9 m og -8,3/-6,3 meter, mens molens topkote bliver +8m med en bredde på toppen på 5m og en længde på cirka 230 meter. Havnen skal desuden oprenses i forbindelse med arbejdet.

I juli måned gjaldt underskriften en kontrakt på 145 mio. kroner med det norske Vegvesen på vej-, bro- og tunnelprojektet RV 567 mellem Hauge og Lonevåg, nordøst for Bergen. Der er tale om en ny vejstrækning på ca. 3 km, som inkluderer en 1,55 km lang sprængt tunnel og en ny 90 meter lang bro over Lonevågen.

Arbejdet, som blandt andet også omfatter adkomstveje, vejkryds, rundkørsel, vejkryds og gang- og cykelstier påbegyndes allerede i august/september 2009. Vejen skal være klar til indvielse i september 2011.

Jernbanebro i Göteborg
Ligeledes i juli underskrev Pihl og svenske Banverket totalentreprisekontrakt på en ny jernbanebro ”Marieholm-Olskroken” til en værdi af ca. 180 mio. kroner. Broen er del af en ny jernbaneforbindelse mellem Göteborg og Oslo.

Jernbanesporene skal dels anlægges på en dæmning, dels på den nye 450 meter lange bro, der pladsstøbes. På grund af de bløde jordbundsforhold er det i øvrigt nødvendigt at ramme ca. 80 km betonpæle for at sikre funderingen af broen. Arbejdet er påbegyndt og afsluttes i 2012.

Renovering af Boston University Bridge
Endelig har Pihls amerikanske datterselskab, Pihl Inc., vundet kontrakt på en omfattende renovering af Boston University Bridge over Charles River i Boston. Broen, der oprindelig hed Cottage Farm Bridge, fik sit nuværende navn i 1949 og har historisk betydning for området.

Renoveringen omfatter restaurering af broens ornamenter, belægningsarbejder samt udskiftning af store dele af brokonstruktion og afløb. Kontrakten har en værdi på ca. 92 mio. kroner.

Der er afsat tre år til arbejdet, men Pihl satser på at optimere arbejdet, således at broen kan afleveres efter blot to år.
Læs mere om: Pihl
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078