23948sdkhjf

Belø satser på robotsvejsning og plasmaskæring

Investering i nyt plasmaskærebord og to Motoman svejserobotter skal give bedre og mere effektiv produktion af bygningsstål hos Belø.
En ny produktionshal på 1.500 kvadratmeter fik ikke lov at stå ubenyttet ret længe hos Belø. Den sønderjyske producent af bygningsstål har nemlig investeret i både robotsvejseanlæg og nyt plasmaskæreanlæg.

- Vores robotter sidder på en 25 meter lang køreskinne og har fikstur til fastholdelse af emner op til 25 meter på begge sider af robotterne. Svejseapparaterne er af typen Fronius, og den ene af robotterne er yderligere forsynet med en gribeanordning til håndtering af mindre pladedele. Anlægget kan dog sagtens deles op i forskellige afsnit til mindre emner, ligesom der er plads til at installere rotationsborde, hvis det er nødvendigt, fortæller direktør Bjarne Jacobsen, og fortsætter:

- Plasmaskærebordet er af typen Gasparini Heavy Spark 2080, som kan skære op til 60 mm stål og op til 50 mm rustfri og aluminium. Anlægget er kendetegnet ved høj skærehastighed og lav efterbearbejdning.

Begge anlæg er primært indkøbt for at understøtte Beløs produktion af bygningsstål, men Bjarne Jacobsen forventer også, at de vil give øgede underleverancer til metalindustrien. Det er dog først og fremmest også kunderne i byggeindustrien, der kommer til at nyde godt af de to nye anlæg.

- Investeringerne betyder, at vi nu kan lave stålspær billigere og mere effektivt, end vi hidtil har fremstillet dem. Jeg vil skyde på, at vi har tredoblet vores kapacitet, og vi tror på, at kombinationen af de to anlæg vil give os en konkurrencefordel for store og komplicerede emner, der med fordel kan produceres i Danmark, slutter Bjarne Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093