23948sdkhjf

Dansk Byggeri roser finanslovsforslag

Trods rekordunderskuddet betegner organisationen regeringens udspil som et ansvarligt finanslovsforslag – om end i den forsigtige størrelsesorden.
- Vi værdsætter viljen til at gennemføre offentlige byggerier og anlæg lidt hurtigere end planlagt til glæde for det samlede erhvervsliv. Den økonomiske politik under krisen bør netop have snævert fokus på de fremadrettede elementer.

Sådan lyder ordene fra Lars Storr-Hansen, administrerende direktør hos Dansk Byggeri, i en kommentar til det udspil til næste års finanslov, som regeringen offentliggjorde tirsdag.

Han hæfter sig ved de 6 mia. kroner, som regeringen i første omgang forventer at anvende til at fremrykke investeringerne i byggeri og anlæg. Dette tiltag betegnes som fornuftigt; om end en anelse forsigtigt:

- Det er en regering, som udstråler ro og ansvarlighed midt i krisen. Spørgsmålet er, om ikke alle vil være med til at fremrykke investeringerne et nyk mere, efterhånden som utålmodigheden med de allerede iværksatte krisepakker indfinder sig, siger direktøren.

Lars Storr-Hansen peger endvidere på, at der fortsat er behov for at fremrykke så mange planlagte investeringer som muligt. Det kan blandt andet være at opprioritere infrastrukturområdet, investere i energieffektivisering, styrke forskning og kompetenceudvikling samt ikke mindst at prioritere en hurtigere modernisering af sygehusene:

- Når krisen er ovre, vil kampen om arbejdskraften igen tilspidse, og vi kan til den tid meget vel stå i en situation, hvor regeringen ikke har kendt sin besøgelsestid og fået foretaget de kloge investeringer i bygninger og anlæg, mens sektoren havde ledig kapacitet, slutter Lars Storr-Hansen.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157