23948sdkhjf

Regeringen forsvarer renoveringspulje

Økonomiminister Lene Espersen mener ikke, at kritikken af puljens effekt er berettiget. Tallene er slet ikke så dårlige, lyder det.
Mandag kom det frem, at 55 % af modtagerne af tilskud fra renoveringspuljen også ville have gennemført deres renoveringsprojekter, selvom de ikke havde modtaget penge fra det offentlige.

Ifølge en undersøgelse foretaget for Ugebrevet A4 betyder det, at puljen kun vil skabe 2.500 nye arbejdspladser og ikke de tilsigtede 4.000. Nyheden medførte efterfølgende kritiske røster fra oppositionen, og det får nu regeringen til at give svar på tiltale:

- 15 % har sat ting i gang, der ellers ikke var sat i gang. 24 % har udvidet projektet, så man bruger flere penge og arbejdstimer. Knap halvdelen har fremskyndet deres projekt med et halvt år. Så det er lykkedes at få sat en masse ting i gang hurtigere, end det ellers ville være tilfældet, siger økonomiminister Lene Espersen, der bakkes op af Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen:

- Det er jo tilsvarende SP-pengene. Det hele hjælper til med at få hjulene i gang, så selv om det her måske godt kunne være gjort bedre, er det forkert at kalde det et flop. Det er ikke penge smidt ud af vinduet, som Socialdemokraterne siger, siger han.

Ordføreren påpeger endvidere, at A4-undersøgelsen mangler en væsentlig dimension. De 55 %, der ville have foretaget boligforbedringer alligevel, har med puljens støtte fået et større økonomisk råderum, som under alle omstændigheder vil udmønte sig i et øget forbrug.

Ikke særligt fikst at rasle med bolsjeposen
Hos Håndværksrådet medgiver man, at renoveringspuljen har haft en vis effekt, men omvendt har der været så mange fodfejl undervejs, at den ikke kan betegnes som en succes:

- For det første, så var det ikke særligt fikst, at man begyndte at rasle med bolsjeposen to måneder, før ordningen trådte i kraft. Det havde jo den effekt, at der ikke blev lavet noget herhjemme i to måneder. Folk afbestilte alt det arbejde, de havde bestilt, for at vente på penge fra puljen i stedet, siger erhvervspolitisk konsulent Thea Gade-Rasmussen.


Læs mere:
Renoveringspuljen har beskeden jobeffekt

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.397