23948sdkhjf

Halv milliard ekstra på vej til byggeri på universiteterne

Regeringen vil over de kommende seks år afsætte 6 mia. kroner til bygninger og forskningsinfrastruktur på landets universiteter. Det er 500 mio. kroner mere end tidligere.
På finansloven for 2010, som regeringen præsenterer sit forslag til i dag, figurerer der nye 500 mio. kroner, som er kommet i overskud via Videnskabsministeriets udlejning af bygninger til forskning og uddannelse:

- Vi foreslår, at vi sætter 1 mia. kroner hvert år frem til 2015, hvor halvdelen kommer fra Globaliseringspuljen og halvdelen fra Videnskabsministeriet. Og det kan være hensigtsmæssigt, at vi sætter de projekter i gang først, der kræver flest hænder, siger videnskabsminister Helge Sander til Børsen.

Hensigten med initiativet er at slå to fluer med et smæk – både at skabe bedre rammer for forskningen, og samtidig at bidrage til at holde gang i byggeriet:

- Det er ikke nogen tilfældighed, at vi angriber det på denne måde, for vi vil gerne bidrage til yderligere nybyggeri, samtidig med at vi sikrer universiteterne bedre faciliteter, siger Helge Sander.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098