23948sdkhjf

Århus-borgmester vil sætte turbo på byggeriet

Århus Kommune har indtil videre haft anlægsudgifter på over 600 mio. kroner i år. Det er en stigning på 30 %, men borgmester Nicolai Wammen ønsker yderligere fart.
Tilbage i april vedtog Århus Kommune en vækstpakke, der blandt andet skal skabe ekstra bygge- og anlægsaktiviteter for op mod 1 mia. kroner frem til udgangen af 2010.

Planen virker tilsyneladende efter hensigten. I hvert fald viser ny opgørelse, at kommunen i årets første syv måneder har brugt 140 mio. kroner mere på anlægsområdet end i den tilsvarende periode sidste år. Konkret er forbruget således steget fra 468 til 607 mio. kroner, og det på trods af, at pakken kun har haft få måneder til at virke.

Trods væksten på anlægsområdet er Århus-borgmester Nicolai Wammen ikke helt tilfreds, og han regner med, at det vil lykkes at øge effekten yderligere i den kommende tid:

- Vækstpakken virker og har allerede påvirket kommunens anlægsniveau i den ønskede retning. Jeg forventer absolut, at effekten bliver yderligere forstærket i løbet af de kommende måneder, hvor magistratsafdelingerne har haft den fornødne tid til at sætte gang i flere konkrete anlægsprojekter, siger han.

Målet med vækst- og jobpakken er at få cirka 600 flere mennesker i beskæftigelse inden årsskiftet og cirka 900 til næste år - primært indenfor bygge- og anlægsbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094