23948sdkhjf

Store svigt i Holmenkollen-projekt

Prestigebyggeriet af den norske skihopbakke Holmenkollen er ved at køre helt af sporet på grund af elendig projektledelse, dårlig projektering og mangelfulde kontrakter, lyder blot nogle af kritikpunkterne i en ny rapport.
Budgettet på skihopbakken lidt uden for Oslo, der er tegnet af det danske arkitektfirma Julien de Smedt, er ved at løbe løbsk.

Først var prisen for byggeriet fastsat til 756 mio. danske kroner. Det tal blev siden opjusteret til 1,0 mia., og nu bliver regningen sandsynligvis forhøjet med yderligere 500 mio. kroner.

En ny rapport fra konsulentvirksomheden Metier fælder nu en skræmmende dom over prestigeprojektet, hvilket har fået det ansvarlige byrådsmedlem Anette Wig Bryn til at trække sig tilbage.

- Hun havde ikke noget valg. Dette er en af de allerstørste skandaler i bystyrets historie. Det burde ikke være muligt, men det et det, når man ingen kontrol har med processerne overhovedet, udtaler Rune Gehardsen, leder af Arbejderpartiets bystyregruppe i Oslo, ifølge Ingeniøren.

Om skihopbakken bliver klar til VM-prøve næste år, tør det nye byrådsmedlem Jøran Kallmyr ikke udstede nogen garantier mod.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079