23948sdkhjf

Arken åbner 1.100 nye m2 i september

Arkitekterne Søren Robert Lund og Anna Maria Indrio står bag nybyggeriet, der åbner for publikum lørdag den 5. september.
Arkens 1.100 m2 store udbygning består af tre dele. Indgangsparti og skulptursal, tegnet af arkitekten bag det oprindelige museum, Søren Robert Lund, samt nye undervisnings- og formidlingslokaler, tegnet af Anna Maria Indrio fra C.F. Møllers Tegnestue. Sidstnævnte stod også bag de udstillingsrum, som Arken åbnede i januar 2008.

Skulptursalen, der får navnet Detlefs•Salen efter donatorerne, og de nye formidlingslokaler er indrettet i to af Arkenss eksisterende skulpturgårde. Gårdene er blevet overdækkede og arkitekturen i dem afspejler brugen. Søren Robert Lunds skulptursal lægger op til fordybelse og afslapning med hvide vægge, ovenlys og trægulve, der ”blødgør” og står i kontrast til den oprindelige betongrå og skæve Arken-arkitektur omkring den.

Det oprindelige arkitektoniske udtryk bevares til gengæld i C.F. Møllers undervisnings- og formidlingslokaler. De har et mere råt og kantet udtryk med betongulv og –vægge og er på den måde skabt til – og tåler – kreativ udfoldelse og læring.

Alle rum i den nye udbygning afspejler på hver deres måde Arkens udvikling og imødekommenhed over for kunsten og gæsterne. Nøgleordene er: åbenhed, anvendelighed, og imødekommenhed. Farverne er holdt i hvidt, gråt og træ (merbau) med enkelte røde fikspunkter. Der er lagt vægt på lys og luftighed med naturlige lysindfald fra bl.a. ovenlys.

Museets kerne
Igennem indgangspartiets glasfacade træder gæsterne ind på et ”varmt” trægulv af merbau og ind i et lyst og åbent indgangsparti med ovenlys. En nyindrettet museumsbutik åbner sig til venstre, til højre er et nyt billetområde med nydesignede skranker. Trægulvet fortsætter ind i det tidligere foyer- og butiksområde.

Det 600 m2 store rums funktion som museets kerne understreges tydeligt nu. Her kan gæsterne mødes i en form for ”agora”. Her kan de slappe af og orientere sig og gå til og fra kunstudstillingerne, gå i butikken, i caféen, til undervisning, koncerter og film. Alle rum støder op til ”kernen”.

Den oprindelige lange gangbro er taget ned, hvilket giver Arken langt bedre mulighed for at præsentere kunsten – værker fra samlingen – mens udsigtsbro-virkningen er bevaret i forbindelse med opgangen til museumscaféen. I loftet ses gangbroens ”tag” også stadig tydeligt som et metalbånd i loftet.

Udbygningen er gjort mulig via en generøs donation på 52 mio. kr. fra Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde OJD.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141